joi, 30 ianuarie 2014

În timp ce vei citi...

     Te-ai gândit vre-odată cât de preţios este timpul? 

    Ca să îţi dai seama cât valoreaza un an, întreabă un student care a picat examenul. Ca să îţi dai seama cât valoreaza o luna, întreabă o mama care a nascut prematur un copil. Ca să îţi dai seama cât valoreaza o zi, întreaba pe cineva născut în 29 februarie. Ca să îţi dai seama cât valoreaza o oră, întreaba doi îndrăgostiţi care abia aşteaptă să se întâlnească. 
    Ca să îţi dai seama cât valoreaza un minut, întreabă un om care a pierdut trenul. Ca să îţi dai seama cât valoreaza o secunda, întreabă un şofer care tocmai a evitat un accident. Ca să îţi dai seama cât valoreaza o viaţa, întreabă-te ce simţi când pierzi pe cineva drag.


   Cum ar fi să ne luptăm pentru a obține mai mult timp. Timpul a devenit o problemă pentru mulți dintre noi, deoarece nu ne permite să facem tot ceea ce ne-am dori. Însă dacă suntem puțin organizați și ne folosim de anumite trucuri putem păcăli timpul încât să facem mai multe decât ne-ar permite în mod normal
Navigând pe internet  am dat de un filmuleţ care mi-a atras atenţia. Mesajul e următor:


    Cât timp dormi, timpul trece, cât timp mănânci, timpul trece... Cât timp de gândeşti cum să faci bani, timpul trece, un an cât o lună, o lună cât o săptămână, o săpămână cât o zi, o zi cât o oră, o oră, cât un minut. Aceasta înseamnă că timpul tău trece şi niciodată nu se va mai întoarce, cursul valutar a acestei vieţi este timpul. În timp ce tu te gândeşti să rişti, altcineva riscă şi obţine succes, în timp ce tu cauţi o soluţie, altcineva deja a găsit-o şi se bucură de reuşite, în timp ce lucrezi pt alţii nu faci decât să aranjezi viaţa altcuiva nu pe a ta. În timp ce tu citeşti materiale inutile, cineva citeşte cărţi utile şi creşte, în timp ce tu, te ocup cu lucrurile lipsite de sens, cineva se ocupă cu lucruri eficiente.
     În fiecare zi oamenii te pot dezamăgi, uită de ei, nui ţine aproape de inimă, te focusezi pe această temă şi nu îţi permite să te gândeşti la lucruri importante. În fiecare zi poţi avea probleme, în fiecare zi te pot abate gânduri spre bani mulţi, nu îţi interzice aceasta, nu îţi interzice să te gândeşti la asta, în fiecare zi  poţi comunica cu oameni inteligenţi şi mai puţin, comunică cu fiecare şi vei afla sensul omenirii. Timpul nu îl vei întoarce niciodată, nici măcar nuştii cât timp ai, dacă nu vei risca astăzi, vei rămâne fără nimic mâine, noi avem ce pierde, fiecare zi îţi poate schimba viaţa spre mai bine, ceea ce te-ar putea crea un om de succes este în mâinele tale. Impresiile, sfaturile altor oameni ar putea uneori să îţi fie de ajutor, dar nu perimite să te abată de pe drumul care te-ai pornit, urmează-ţi scopul. Omul este etichetat prin muncă.
    „Dacă vrei cu adevărat să faci ceva, îți inventezi timp.“  Succes prietene!

http://www.youtube.com/watch?v=8sPbMb3GDBs

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu